header_image

0 € to 2.000.000 €

More Search Options

0 € to 2.000.000 €

More Search Options

0 € to 2.000.000 €

More Search Options
0 objekt matchar din sökning VISA SÖKRESULTAT
Avancerad sökning

0 € to 1.200.000 €

More Search Options
vi hittade 0 results
Your search results

Östra Algarves pärlor

Algarve

Algarvekusten är södra Portugals kuststräcka som är 16 mil lång. Väster om Faro (flygplats) är kusten känd för sina vackra klippformationer och små badvikar. Det är också hit som turisterna framför allt åker . Östra Algarve är inte lika turisttätt och det är lättare att hitta genuina orter och fantastiska stränder. Här finns nationalparken Ria Formosas oexploaterade öar och inåt landet skogsklädda berg med orörda byar.

Östra Algarve håller nu på att bli mer och mer upptäckt av turister och det byggs fler bostäder och golfbanor utmed denna sträcka, samtidigt som man är noga med att inte förstöra det genuina.

Algarves popularitet som semesterdröm har naturligtvis med klimatet att göra. Mer än 300 solskensdagar om året och en värme som håller i sig långt in på hösten. Men också den portugisiska befolkningens vänlighet gör Algarvekusten till en mycket behaglig och trygg plats att tillbringa sin semester på.

Tavira

Fiskebyn Tavira på östra Algarvekusten, 3 mil från Faro, är en liten pärla. I havet utanför, på sandön Ilha de Tavira , hittar du en av de vackraste och lugnaste stränderna på Algarve. Orten som tidigare livnärt sig på tonfiske har fortfarande en aktiv men liten fiskehamn. Tavira är en liten pittoresk stad med 20.000 invånare som aldrig exploaterats för massturism

Kakelklädda fasader, gamla kyrkor, broar, öppna platser och parker är bara några få av de sevärdheter du kommer att möta när du promenerar i Taviras smala, vindlande gränder. Tvärs genom den lilla staden flyter floden Gilao. Efter en dag på stranden är det ljuvligt att sitta vid flodstranden och ta en drink och se solen färga de vita husen rosa innan den går ned.

Det finns många charmiga caféer, mysiga restauranger och pubar i Tavira. Den portugisiska maten är god och inriktat på fisk och skaldjur.

Cabanas de Tavira

Cabanas är en fiskeby 5 km öster om Tavira. De senaste 30 åren har turisterna hittat hit och det finns nu all tänkbar service, caféer och restauranger.

Trots detta är Cabanas fortfarande en lugn by där ordet ”bråttom” inte finns. Hit kommer många turister på sommaren.

Den stenlagda strandpromenaden utefter lagunen är kantad av caféer och restauranger. Här har man en härlig utsikt över vattnet och alla färgglada fiskebåtar.

Stranden på ön Ilha de Cabanas ligger några minuters båtfärd bort. Det är så kort att det går att simma ut till ön.

Cabanas har en tågstation så det går lätt och snabbt att ta sig till Tavira och andra ställen utefter kusten, även utan bil. Det finns dessutom en vacker cykelväg till Tavira.

Santa Luzia

Santa Luzia är en charmig och traditionell portugisisk fiskeby som har utsikt över Ria Formosa lagunen. Byn ligger 3 km väster om Tavira.

Santa Luzia är känd för sin bläckfisk som fångas på traditionellt vis och serveras på de många familjeägda restaurangerna vid vattenbrynet.

Den mysiga strandpromenaden går längsmed hela byn och leder till en bro. Här kan man gå ut till stranden Praia de Barril.

Från centrum går en båt till en mindre strand som heter Praia da Terra Estreita. Båda stränderna ligger på ön Ilha de Tavira.

Fuseta

Fuseta är en liten fiskeby mellan Olhao och Tavira med ett par tusen invånare. Fisket här är fortfarande aktivt.

Byn är relativt okänd och har inte så mycket turister. Det gör att den känns mycket genuin och det är mysigt att strosa runt på de små gatorna.

Här finns en populär campingplats och en lite strand, det går också båtar till de olika öarna.

Olhao

Den traditionella staden Olhao ligger en mil öster om Faro, vid kusten. Här finns den största fiskehamnen på Algarve och detta var en viktig stad på 1800-talet. Idag bor ca 45 000 människor här och de flesta är portugiser och arbetar i staden. Olhao är till stora delar en industristad, men här finns en lång och härlig strandpromenad, kantad av portugisiska fiskrestauranger.

Vid hamnen ligger två stora marknadshus, en för fisk och skaldjur, en för frukt och grönsaker. Fiskmarknaden anses vara den bästa på Östra Algarve och varje sommar hålls en fisk- och skaldjursfestival.

Nära strandpromenaden ligger de historiska kvarteren.

Stränderna, som ligger på två öar, nås via båt och de går året om.

Moncarapacho

Moncarapacho ligger i bergen nordöst om Olhao. Det är en härlig by med allt som behövs och restauranger, cafeer mm. Det finns en daglig fisk, kött och ost marknad. En gång i månaden är det stor marknad då 1000 tals personer kommer. På den marknaden finns allt; mat, grönsaker , kryddor,  prylar. På helgerna på sommaren samlas byns befolkning på torget och lyssnar till Fado musik. Befolkning: ca 7500

Faro

Faro är Algarves huvudstad och det är hit man flyger. Faro blir ofta förbisett då de allra flesta åker vidare till någon ort utefter kusten efter att de landat. Det är ett misstag för Faro har mycket att erbjuda.

Här finns en fin Marina och kring den finns vackra gågator med shopping, restauranger, barer och caféer i charmiga byggnader. Här är det fullt av uteserveringar och alltid människor ute.

De flesta som lever och bor här är portugiser eftersom Faro är Algarves huvudstad och därigenom erbjuder många arbetstillfällen. Dessutom finns här ett universitet. Befolkningen är ca 65.000 och fler och fler turister har börjat upptäcka Faros charm. Här finns ett historiskt centrum men även många historiska byggnader och sevärdheter i andra delar av staden.

Från centrum går båtar till olika öar/stränder i Ria Formosa. En strand nås med bil och ligger 5 minuter från flygplatsen.

I Faro finns mycket att se och upptäcka och det är en stad som lever året om.

Loule

Loule ligger drygt 15 km nordväst om Faro och är en traditionell portugisisk marknads-stad. Den är genuin och levande, med ca 70 000 invånare. Här bor nästan bara portugiser och de turister som kommer stannar i regel bara över dagen. De kommer ofta för att besöka marknaden som lever upp på lördagar, här säljs allt traktens goda.

Loule är en av de få destinationerna på Algarve där fokus inte ligger på turism. Här finns möjlighet att uppleva det verkliga, autentiska Portugal.

Kusten som ligger ett par mil bort och kan ses i de vackra vyerna.

Här frodas en kultur av konst och hantverk. En fantastisk stad och upplevelse, strax norr om kusten!

Vilamoura/Quarteira

Vilamoura ligger ca 3 mil väster om Faro.

Vilamoura skapades på 80 talet som en högklassig turistdestination. Här finns många golfbanor, en Marina, gourmetrestauranger och lyxiga hotell. Prisnivån är högre här än på många andra ställen utmed kusten. Här finns dock trevliga villaområden nära golf och stranden nås till fots.

I hopbyggt med Vilamoura är Quarteira. Här är priserna lägre och stämningen annorlunda.

Här bor portugiser och många av turisterna är också portugiser. Det speglas i prisnivån.

Hit kom turister tidigt på grund av den fantastiska och långa sandstranden. Här är några områden med äldre traditionella byggnader bevarade men kvarteren nära stranden präglas av höga 70-tals byggnader utan charm. Strandpromenaden kantas av mängder av restauranger och barer. Trots detta är Quarteira en mycket lugn stad och inget går upp mot solnedgången på stranden!