header_image

0 € to 2.000.000 €

More Search Options

0 € to 2.000.000 €

More Search Options

0 € to 2.000.000 €

More Search Options
0 objekt matchar din sökning VISA SÖKRESULTAT
Avancerad sökning

0 € to 1.200.000 €

More Search Options
vi hittade 0 results
Your search results

Tavira och Algarve

Tavira — En pärla på Algarvekusten

Fiskebyn Tavira på östra Algarvekusten är en liten pärla. I havet utanför, på sandön Ilha de Tavira , hittar du en av de vackraste och lugnaste stränderna på Algarve. Orten som tidigare livnärt sig på tonfiske har fortfarande en aktiv men liten fiskehamn. Tavira är en liten pittoresk stad med 20.000 invånare som aldrig exploaterats för massturism.

Tavira daterar sig tillbaka till 2000 talet f.Kr. Först kom fenicierna som sedan följdes av romarna, goterna och morerna. Många av de äldre husen har arabiska detaljer från den moriska tiden.

Kakelklädda fasader, gamla kyrkor, broar, öppna platser och parker är bara några få av de sevärdheter du kommer att möta när du promenerar i Taviras smala, vindlande gränder. Tvärs genom den lilla staden flyter floden Gilao. Efter en dag på stranden är det ljuvligt att sitta vid flodstranden och ta en drink och se solen färga de vita husen rosa innan den går ned.

Tavira är relativt oupptäckt även om det sommartid kommer mer och mer turister hit. Men Tavira har lyckats behålla sin genuina prägel och portugisiska atmosfär. Stora semesterkomplex finns inte här. De flesta turister kommer från England, Irland och Spanien. Även många Lissabon-bor kommer hit. På sommaren framförs olika uppträdanden på torget mitt i byn, allt från ditresta artister till Taviras egen blåsorkester.

Det finns många charmiga caféer, mysiga restauranger och pubar i Tavira. Den portugisiska maten är god och inriktat på fisk och skaldjur. Prova gärna en ”Cataplana”, en av deras specialiteter.

Personalen på restauranger och i många affärer talar engelska så man klarar sig bra utan att kunna portugisiska.

Är Du golfspelare kommer Du att finna många fina golfbanor runt om Tavira. Se mer under ”Golf”

Tavira ligger 3 mil öster om Faro och 3 mil väster om spanska gränsen.

Se bilder från Tavira: www.fotosdetavira.blogspot.com

Algarve

Algarvekusten är södra Portugals kuststräcka som är 16 mil lång. Väster om Faro
(flygplats) är kusten känd för sina vackra klippformationer och små badvikar. Det är också hit som turisterna framför allt åker . Östra Algarve är inte lika turisttätt och det är lättare att hitta genuina orter och fantastiska stränder. Här finns nationalparken Ria Formosas oexploaterade öar och inåt landet skogsklädda berg med orörda byar.

Östra Algarve håller nu på att bli mer och mer upptäckt av turister och det byggs fler bostäder och golfbanor utmed denna sträcka, samtidigt som man är noga med att inte förstöra det genuina.

Algarves popularitet som semesterdröm har naturligtvis med klimatet att göra. Mer än 300 solskensdagar om året och en värme som håller i sig långt in på hösten. Men också den portugisiska befolkningens vänlighet gör Algarvekusten till en mycket behaglig och trygg plats att tillbringa sin semester på.